Fénix

Fénixové jsou mocní kouzelní ptáci s ohnivě oranžovým peřím, velikosti labutě s dlouhým zlatým ocasem, zobákem a spáry.  
Když má svůj ohnivý den z krásného ptáka se stává malé černé ptáče, a to tím, že shoří a pak se znovi narodí z popela. 



Hnízdí na horských vrcholcích a vyskytuje se v Egyptě, v Indii a v Číně. 
Fénix je mírumilovný tvor, není známo, že by kdy zabil jiného živého tvora - živií se hlavně bylinami. Podobně jako tlustobřich umí kdykoli zmizet a znovu se objevit. Zpěv fénixe působí kouzelně: zvyšuje údajně odvahu lidí čistého srdce a v nečistých srdcích vyvolává strach. Slzy fénixe mají mocné léčivé účinky. 

Kouzelné schopnosti a dovednosti

    Nesmrtelnost: Fénoxové pravidelně zemřou praskáním a pak se znovu zrodí z popela. Jsou také imunní vůči pohledu na Baziliška, čímž se Fénoxové staly jedinými známými tvory, které nebyly ovlivněny smrtícím hadím pohledem. 
 
  
Léčivé síly: Fénixové jsou také schopni léčit většinu zranění jednoduše tím, že na ně pláče. Slzy fénixe jsou jedinou známou léčbou pro baziliškův jed.


   Teleportace: Fawkes (fénix) má v Bradavicích tu výhodu, že se může teleportovat kam chce a kde chce. Může se teleportovat společně s lidmi.

    Fénixova píseň: Fénixové také mají  pozoruhodné a duševně dotýkající zpěvové talenty. Fénixova píseň je pokládána za to, aby zvýšila odvahu čistého srdce a zasáhla strach do srdce nečistého.

    Super síla: Fénix může nést nesmírně velké zatížení. Například Fawkes nesl z Tajemné komnaty váhu Harryho Pottera, Ginny Weasleyové, Ron Weasleyho a Zlatoslava Lockharta.  
 


 


Komentáře

Okomentovat

Oblíbené příspěvky