Fantastická zvířata a kde je najít 2

Po skončení Harryho Pottera vydala J.K. Rowlingová ještě několik dodatků souvisejících s kouzelnickým světem, například knihu Fantastická zvířata a kde je najít, Bajky Barda Beedleho a další. Kdo by to byl řekl, že právě o jeden z těchto dodatků budou mít filmová studia (a především diváci) takový zájem, že to dotáhne až do kin a stalo se! Fantastická zvířata už dle trailerů slibovala velkou show a fanoušci Harryho Pottera, toužící  po čemkoliv z jejich milovaného kouzelnického světa, se doslova vrhli do kin a nejenže se film dočkal neuvěřitelně kladné kritiky, ale také výdělku téměř 900 milionů dolarů! A aby toho nebylo málo, odnesl si rovnou i Oscara za kostýmy, což se nikdy předtím žádnému filmu o Harry Potterovi nepovedlo. Bylo tedy jasné, že druhý díl na sebe nenechá dlouho čekat a opět se scénáře neujme nikdo jiný, než J.K. Rowlingová.
V druhém díle se přesuneme do Paříže, zhruba 70 let od doby, kdy se odehrával první díl Harryho Pottera a kde budeme sledovat osudy mladého Brumbála, Grindelwalda, Lety Lestrangové a samozřejmě dobře známých tváří z dílu prvního, jako Mloka, Tiny, Kowalskiho a dalších. Brumbála ztvární Jude Law. Johnny Depp jakožto Grindelwald a Zoe Kravitzová jakožto Leta Lestrangová, která (jak její příjmení napovídá) bude pravděpodobně na temné straně spolu s Grindelwaldem.
Pokud potřebujete oživit paměť – během toho, co si Quinnie prohlíží Mlokovy fotky, narazí na fotku Lety Lestrangové. I když se to Mlok snaží skrýt, nitrozpytka Quinnie pozná, že Mloka a Lety váže jakási složitá historie (pravděpodobně se jedná o nešťastnou lásku). Tak či onak, Lety hraje důležitou roli v Scamanderově minulosti.
Quinnie popsala Letu jako ženu, která jen bere a nevrací zpět. Není žádné tajemství, že jsme se už s jednou členkou rodiny Lestrangových setkali – Bellatrix Lestrangovou známe všichni a všichni dobře víme, že je jen bere a nevrací zpět. Jednoduše řečeno, je to mrcha.
Ač to možná spoustu diváků zaskočilo, na téma Fantastických zvířat bude celá sága, která se bude (co zatím víme) skládat ze čtyř dílů, takže se fanoušci nemusí bát, že jak rychle kouzelný svět přišel, tak rychle zase odejde. Tímto tématem nás bude J.K. Rowlingová ještě pár let zásobovat, protože o něj je obrovský zájem. J.K. Rowlingová se se svými fanoušky na twitteru podělila o to, že ve filmech uběhne 19 let a vše vyvrcholí oním epickým soubojem mezi Brumbálem a Grindelwaldem, zároveň se také pochlubila, že má „Zvířecí den“, načež naznačila, že už je scénář víceméně hotov a natáčení může začít! Premiéra zatím samozřejmě nikde není oficiálně potvrzená, podle náznaků studia a vyjádření režiséra by ale měl druhý díl přijít v listopadu 2018 a třetí v listopadu roku 2020.

Kde se tam vzal kámen mudrců???
Na oficiálním facebookovém profilu Fantastických zvířat se objevila zajímavá fotografie.




Pro nezaujaté diváky může být totožnost iniciálů „N.F.“ záhadou. Nicméně pro oddané fandy Harryho Pottera je identita jasná: Nicholas Flamel. Alchymista, který díky Kamenu mudrců získal nesmrtelnost.
Flamel a Brumbál byli blízkými přáteli. Je proto přirozené, že se spolu objeví ve filmu. Když vezmeme v potaz, že Lord Voldemort hledal kámen pro získání nesmrtelnosti, pravděpodobně se dočkáme i jeho předchůdce na poli temných černokněžníků, Gellerta Grindelwalda.
Kromě toho, že se jedná o hlavního záporáka Fantastických zvířat, je to také Brumbálův starý přítel. Jejich příběh je dobře známý všem čtenářům knížní série HP. Nová sága ze světa čar a kouzel ho odtajní i pro ty, kteří čarodějnický svět znají jenom z filmu.
Kámen mudrců má jednu další moc. Dokáže proměnit jakkýkoliv kov na zlato. Ačkoliv jsou detaily pokračování zatím ponechány ve stínu, je jisté, že tato jedinečná schopnost bude lákat staré i nové záporáky.

Komentáře

  1. Líbí se mi, že s Harrym pokračuje a vysvětlí ty věci co tolik jasné nejsou a také se dozvíme něco nového o postavách, které známe.

    OdpovědětVymazat
  2. Na první díl jsem čekala trochu skepticky, ale nadchl mě, takže se moc těším na druhý! :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky