Krásnohůlky

Akademie Krásnohůlek (francouzsky: Académie de Magie Beauxbâtons) je francouzská kouzelnická škola umístěná v Pyrenejích jižní Francie. Škola má mnoho studentů z Francie, stejně jako velké množství z Belgie, Lucemburska, Nizozemska, Portugalska a Španělska. Není známo, že jsou povoleni studenti z jiných zemí. Školní erb se skládá ze dvou zlatých pruhů, které se překrývají a každý střílí tři hvězdičky. 

Historie

Škola byla založena 1290 našeho letopočtu. Do Krásnohůlek chodil i  Nicolas Flamel, alchymista známý objevením Kámene mudrců, a jeho manželka Perenelle.
Vedle Flamelů jsou známými bývalými studenty Krásnohůlek Vincent Duc de Trefle-Picques, který unikl useknutí hlavy tím, že krk zaklel utajeným kouzlem  a předstíral, že jeho hlava už byla odříznuta; Luc Millefeuille, neslavný cukrář a mudlovský otrávenec a Fleur Delacour, která se zůčastnila turnaje tří kouzelnickýxh škol v Bradavicích  a získala medaili za  statečnost jak od francouzského, tak britského ministerstva kouzel. Olympe Maxime byla v polovině devadesátých let minulého století ředitelka.
Krásnohůlky se zúčastnili turnaje Tří kouzelnických škol, který se konal v roce 1792  a také v roce 1994. Během turnaje roku 1792 byl jeden z úkolů ulovit kokatrici (zvíře s ještěr. tělem). Šelma však vyrazila a zranila tři soudce, jeden s nich byl v té době ředitel Krásnohůlke. V roce 1994 byla Fleur Delacour zvolena šampiónem školy a skončila na čtvrtém místě za ostatními třemi soutěžícími. Během turnaje v roce 1994 ředitelkou akademie Olympe Maxime. 

Hrad a pozemky

Palác Krásnohůlek je nádherný zámek obklopený majestátními zahradami a fontánami magicky vytvořenými z okolních hor a stojí tu už více než sedm set let. Jídelny jsou dřevěné a na Vánoce je hala ozdobena velkými ledovými sochami.
Říká se, že ohromující hrad a důvody této prestižní školy byly částečně financovány z alchymistova zlata, protože se Nicolas a Perenelle Flamel setkali v mládí v Krásnohůlkách.  Nádherná fontána uprostřed školního parku je dokonce pojmenována po Nicolasovi Flamelovi.

Tradice

Studenti a zaměstnanci jsou přepravováni pomocí krásnohůlckých vozů (francouzština: Le carrosse de Beauxbâtons). Vozy jsou světle modré a táhne je tucet okřídlených koní. Navzdory tomu, že jsou používány jako přeprava Krásnohůlských studentů, cestování v těchto vozech tažených Abraxanskými létajícími koňmi je porušení Mezinárodního kouzelnického tajemství. Kůň Abraxan se krmí pouze whisky. 
Studenti Krásnohůlek nosí bledě modrý roucho z jemného hedvábí.




Vztah mezi školama


Krásnohůlky mají typicky velmi  srdečný vztah s školou čar a kouzel v Bradavicích, výjimkou je turnaj Tří kouzelnických škol, kde se obě školy těšily spravidelnému soupeření; Krásnohůlky vyhrály turnaj šedesát dvakrát a Bradavice vyhrály šedesát třikrát.

V posledním z těchto turnajů v letech 1994-1995 byl turnaj úspěšně obnoven. Jejich vztah s Bradavicemi v tomto turnaji byl napjatý kvůli tomu, že sluha lorda Voldemorta umístil jméno Harryho Pottera do ohnivého poháru a dal Bradavicími dva šampióny
.


 

Komentáře

Okomentovat

Oblíbené příspěvky