Škola čar a kouzel v Bradavicích

Škola čar a kouzel v Bradavicích  je britská kouzelnická škola, která se nachází na Vysočině Skotska. Do této školy chodí studenti z Velké Británie a Severního Irska.
Hrad se nachází v horách u jezera. Přesné umístění školy není známo kvůli mudlům. Mudlové vidí školu  jako starý opuštěný hrad.
Podobně, většina lokalit kouzelnických škol je chráněna, aby se zabránilo odhalení, stejně jako ochrana studentů a škol samotných před jakýmkoli poškozením. 





Bradavice byly založeny kolem 10. století. Škola je povážována za jednu z nejlepších v kouzelnickém světě. Děti s kouzelnickými schopnostmi se při narození zapisují a přijetí je potvrzeno poštou v jedenácti letech. Pokud je však dotyčné dítě mudlovským dítětem, přijde profesor ze školy a informuje rodiče dítěte. 

Bradavická škola se nachází ve velkém zámku někde v Skotské vysočině. Hrad má rozsáhlé pozemky se svažujícími se trávníky, květinovými záhony a zeleninovými skvrnami, jezírkem (nazývaným Černé jezero), velkým hustým lesem (nazývaným Zapovězený les), několika skleníky a dalšími hospodářskými budovami a plnohodnotným Famfrpálovým hřištěm. Je tam také sovinec, kde se nacházejí všechny sovy ve vlastnictví školy a ty ve vlastnictví studentů.

Tři nejvyšší věže jsou: Astronomická věž, věž Havraspáru a Nebelvírská věž. Je tam  142 schodišť, které se pohybují. Hrad je známý mnoha změnami a změnami v uspořádání v průběhu let, jako je znovupostavení hradu po bitvě u Bradavic. Je třeba poznamenat, že některé místnosti ve škole mají tendenci "pohybovat se", stejně jako schody na velkém schodišti. Albus Brumbál kdysi poznamenal, že dokonce ani on neznal všechna tajemství Bradavic. 

Erb Bradavic znázorňuje barvy a maskoty každého domu. Ve směru hodinových ručiček zleva do prava: Nebelvírský lev, Zmijozelský had, Havraspárský havran a Mrzimorský jezevec. 






Bradavice byly založeny kolem roku 990 našeho letopočtu dvěma kouzelníky a dvěma čarodějkami: Godricem Nebelvírem, Helgou z Mrzimoru, Rowena z Havraspáru a Salazarem  Zmijozelem. Každý z nich představoval aspekt osobnosti, kterou chtěli vyvést do nových studentů. Nicméně, krátce po založení školy, měl Salazar Zmijozel se zakladateli jistou neshodu o vybírání kouzelníků a čaroděje. Chtěl přijímat pouze studenty čisté krve. Cítil, že jen čistokrevní studenti si zasloužií studovat magii, ale ostatní tři zakladatelé nesouhlasili, zvlášť Godric Nebelvír. Salazar Zmijozel tedy opustil školu, ale ještě před odchodem tajně zřídil Tajemnou komnatu a jen jeho právoplatný dědic ji může otevřít a vypustit hrůznou bestii (Baziliška), co se uvnitř ukrývá, a začal očišťovat studenty z mudlovských rodin. 


 



HISTORIE  

1926  

Denní Věštec - 29. listopadu 1926 
Dne 29. listopadu 1926 denní Věštec oznámil, že v Bradavicích se muselo zvýšit zabezpečení v reakci na rostoucí hrozbu od Gellerta Grindelwalda. Opatření zahrnovala ředitele, který pořádal mimořádné setkání s rodiči, kteří byli samozřejmě znepokojeni. Po schůzi museli být studenti ihned posláni domů.

Školní rok 1942-1943 

"Když byla naposledy otevřená Tajemná komnata, zemřela Mudlovská šmejdka"

     
Existence školy byla ohrožena otevřenou Tajemnou komnatou už dvakrát. Poprvé  byla otevřena  v roce 1942, když Tom Marvolo Riddle, dědic Salazara Zmijozela a muž, který se později stal lordem Voldemortem, otevřel Tajemnou komnatu v  pátém ročníku. 
Když byla zavražděna dívka  Myrtle Warren, ministerstvo kouzel  vyhrožovalo uzavřením školy. Jelikož Tom bydlel v  sirotčinci, nechtěl, aby byla škola zavřena (a jeho žádost zůstala ve škole po dobu svátků, která byla z důvodu situace, kterou vytvořil, popřena), a tak obvinil Rubeuse Hagrida. Albusovi Brumbálovi se Tom zdál stále  podezřelý Riddle a s tím Riddle ustoupil. Nicméně v roce 1992 byla Tajemná komnata znovu otevřena a pravda vyšla najevo, že Rubeus Hagrid byl nevinný a tím kdo to všechno způsobil byl Tom Morvolo Riddle.


Jak probíhá školní rok v Bradavicích?

Termín příjezdu do Bradavic je 1. září. Studenti obvykle jedou vlakem, který odjíždí v 11 hod. z Nástupiště 9¾ na nádraží King's Cross .  Zdálo se, že existují i ​​jiné způsoby, jak se dostat do školy, například pomocí košťat nebo letaxové síti, nebo jednoduše se přemístit na blízké místo, jako jsou Prasinky. Bradavický expres přijede se studenty na nástupiště, kde v prvních letech tradičně plují přes Černé jezero v člunech s Hagridem a proplujou  pod otvorem ve skalách a  poté konečně do podzemního přístavu.
Starší studenti jedou v kočárech, které táhnou Testráli (jsou neviditelný pro všechny, kteří nebyli svědkem něčí smrti) k zámku. Zahájení nového roku a slavnost se koná ve Velké síni. Tento "rituál"  zahrnuje slavnostní zařazování do kolejí, po němž následuje pár slov od současného ředitele. Po tomto "rituálu" se studenti mohou přežrat  velkého množství jídla a pití.
Po večeři jsou studenti odvedeni prefekty do své společenské místnotsi. 

Během snídaně je studentům rozdán rozvrh. Po dvou týdnech se většinou jde na první hodinu létání (platí pouze pro první ročníky). 



Běžný školní rok v Bradavicích je podobný jako mají jiné kouzelnické školy a vysoké školy ve Velké Británii, přičemž celý rok je přerušovaný svátky na Vánoci, Velikonocemi a také   letními  prázdninami, které trvají devět týdnů. Studenti mají možnost být o zimních a jarních prázdninách v  Bradavicích. Ti, kteří se rozhodli zůstat na hradě, se pochopitelně neučí.

Studenti jinak nemají kormě víkendů už žádné prázdniny (no přiznejme si, makají víc než my). Nicméně, studenti třetího ročníku a vyšších r. mohou navštívit Prasinky. 
 Další významná událost je 31. října: Předvečer všech svatých. Dekorace zahrnují obří dýně a hejna  netopýrů, kteří létají po chodbách. Servírované pokrmy zahrnují dýňové pochoutky, koláče a všechny druhy kouzelnických sladkostí.



Když je Turnaj tří kouzelniykých škol, koná se Vánoční ples, který končí o půlnoci. Krátce po 6. lednu se vrací studenti, kteří odjeli na vánoční prázdniny; Začíná druhý termín. Přesné datum začátku velikonočních svátků se mění každý rok. Během těchto prázdnin mohou studenti jet domů. 
 Závěrečné zkoušky se konají v prvním červnovém týdnu a výsledky se dozvídají ve druhém týdnu. Bradavický expres se vrací do Londýna během třetího červnového týdne.

Jak probíhá den v Bradavicích?

Den začíná v 7:30 snídaní ve Velké síni. Při snídani dostávají studenti poštu, kterou jim přinesou sovy. Jakmile zazvoní zvonky signalizuje to začátek první hodiny v 9:00. Zvonění zazvoní znovu za jednu hodinu, aby signalizovalo začátek další hodiny.Po náročném dopoledni je přestávka na oběd. Po obědě je další přestávka a dvě další vyučování. Pokud hodně sněží nebo prší atd., mohou být některé hodiny, které se uskutečňují venku (např. bylinkářství, létání na koštěti) zrušeny. Večeře se ve večerních hodinách podává ve Velké síni, po níž se od studentů očekává, že budou ve své  společenské místnosti, kde studují a připravují se na následující den.V noci každou středu, probíhá hodina astronomie.Studenti musí být v posteli nebo ve společenských místnostech v určitém čase. Časy jsou různé pro ročníky ( například pátý ročník má  povoleno být v chodbách až do 21:00) 


Co se děje před školním rokem?

Zde jsou věci, které si studenti mají s sebou přinést (pouze pro první ročník)
Každý rok podepíše ředitel Bradavic dopisy, který poté zašle budoucím studentům, kterým bude jedenáct let. Tyto dopisy vyzývají děti ke studium v Bradavicích. Pokud z nějakého důvodu dopis dítě nedostane, budou sovy dále pokračovat v doručování dopisů, dokud ho daná osoba dostane.

Dopisy k dětem s mudlovskými rodiči, jsou osobně doručeny členem personálu z Bradavic, který pak rodičům vysvětluje kouzelnické schopnosti jejich dítěte.Rovněž pomáhají rodině, pokud jde o nákup zboží v Příčné ulici. 

Studenti si mohou přinést kočku, sovu nebo ropuchu, ale dělají se výjimky u krys a trpaslenek. Navíc studenti nemusí platit školné, protože britské ministerstvo kouzel pokrývá náklady na magické vzdělání všech studentů.



△⃒⃘ ⚯͛ Doufám že jste se v tomto článku dozvěděli něco zajímavého. Ještě bych vás chtěla poprosit jestli byste mi prosím do komentářů napsali, jaký další článek by vás zajímal△⃒⃘ ⚯͛

 
 

Komentáře

Oblíbené příspěvky