Bylinkářství

Bylinklářství je studium magických rostlin a hub (ekvivalent k botanice). V tomto předmětu, vyučovaným v Bradavické škole čar a kouzel, se studenti naučí péče o rostliny a jejich využití, doví se o jejich magických vlastnostech a o tom, proč jsou používány. Mnoho rostlin se používá jako přísady do lektvarů a léků.



  Před rokem 1955 byl mnoho let bradavickým profesorem tohoto předmětu Herbert Beery.
Po odchodu do důchodu  těsně před rokem 1991 převzala bylinkářství profesorka Prýtová  a později Neville Longbottom do roku 2017.

Bylinkářství je povinným předmětem v Bradavicích po dobu prvních pěti let studia žáka. Studenti se o hodinách učí o různých odrůdách magických rostlin, které existují.
Čím starší jsou studenti, tím těžší a nebezpečnější jsou rostliny.

 V pátém ročníku, kdy studenti dělají zkoušky NKÚ, se většinu roku věnují práci s řadou nebezpečnějších rostlin, jako je "Fanged Geranium" (nevím překlad, tak kdybyste to někdo věděl, prosím napište to do kom.). Součástí zkoušek NKÚ je také písemná zkouška a poté praktická zkouška, během níž studenti pracují s širokým výběrem rostlin.
Studenti, kteří dosáhli úspěšného stupně v bylinkářství (na NKÚ) se  přesunou do pokročilé třídy, kde budou rostliny ještě nebezpečnější. Na konci sedmého ročníku se studenti připravují na závěrečné zkoušky z bylinkářství od Mloka Scamandera (v angličtině N.E.W.T.).


Komentáře

  1. krásně napsané, ... můj oblíbený předmět to moc není :D Ale třeba taková Mandragora je super :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky