Havraspár

Vítej v Havraspáru!!
Jsem prefekt Robert Hilliard a s potěšením tě vítám v Havraspárské koleji.Ve znaku máme orla, který vyletí tam, kam ostatní nevyšplhají; naše barvy jsou modrá a bronzová a naše společenská místnost se nachází na samém vrcholu Havraspárské věže za dveřmi s očarovaným klepadlem. Z klenutých oken zasazených do stěn kruhové společenské místnosti vidíme dolů na školní pozemky: na jezero, Zapovězený les, famfrpálové hřiště a záhony na bylinkářství. Žádná jiná kolej nemá tak úchvatný výhled.

 Nechci se nijak chlubit, ale Havraspár je kolejí těch nejchytřejších čarodějek a kouzelníků. Jeho zakladatelka Rowena Havraspárská si cenila vědomostí nade vše ostatní – a stejně tak si jich ceníme my. Narozdíl od ostatních kolejí, které mají přístup do společenských místností utajený, my vchod do té své skrývat nepotřebujeme. Její vstupní dveře leží na vrcholku dlouhého točitého schodiště. Místo kliky mají kouzelné klepadlo ve tvaru orla. Když na dveře zaklepeš, položí ti klepadlo otázku a pokud ji správně zodpovíš, dovolí ti projít dál. Tahle jednoduchá překážka nepustila dovnitř nikoho kromě Havraspárských už téměř tisíc let.
Někteří prváci se orlových otázek děsí, ale nemusíš si dělat starosti. Havraspárští se učí rychle a brzy tě začne bavit překonávat všechny ty výzvy, které ti dveře uloží. Není nijak neobvyklé narazit před vchodem do společenské místnosti na hlouček dvaceti lidí, kteří se snaží společně rozlousknout poslední otázku. Je to skvělý způsob, jak se seznámit se spolužáky z ostatních ročníků a něčemu se od nich přiučit – ačkoli je trochu mrzuté, když si zapomeneš famfrpálový hábit a potřebuješ se rychle dostat dovnitř a zase ven. Vážně ti doporučuji si před odchodem z Havraspárské věže třikrát překontrolovat, jestli máš v tašce všechno, co potřebuješ.

 Ředitelem koleje je Filius Kratiknot, který je zároveň profesorem kouzelných formulí. Kolejním duchem je Šedá dáma, což je dcera Roweny z Havraspáru, vlastním jménem Helena z Havraspáru.  Památkou po Roweně je diadém, (který ukradla Helena své matce) ze kterého udělal lord Voldemort ( a ano nebojím se vyslovit JEHO jméno) svůj viteál. Později byl ale diadém zničen zložárem a s ním zanikla i další část Voldemortovy duše.

Rowena z Havraspáru byla dle Moudrého klobouku „zrozená v lůně hor“, což by snad mohlo odpovídat Skotsku. Nejlepší přítelkyně Helgy z Mrzimoru byla obdařena mimořádnou inteligencí a neuvěřitelnou kreativitou, mimo jiné vymyslela pohyblivé bradavické schodiště. Rowena měla minimálně jedno dítě, a to dceru Helenu z Havraspáru. 

Komentáře

  1. Bůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůů

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem havraspár, chtěla jsem být mrzimor, ale furt lepší jak zmijozel. 👍

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky