Hrabák

Hrabák je britské zvířátko. Toto chundelaté černé stvoření s protáhlým čumákem si vyhrabává chodbičky v zemi a má zálibu ve všem, co se třpytí. 




Skřeti často hrabáky chovají a nechávají je hrabat hluboko do země a hledat poklady. Hrabák je sice mírumilovný, a dokonce přítulný tvor, může však působit škody na majetku a za žádných okolnotsí by se neměl chovat v domě. 
Hrabáci žijí v doupatech až dvacet stop hluboko pod povrchem země a v jednom vrchu mívají šest až osm mláďat. 





Během školního roku 1994-1995 je Rubeus Hagrid využíval ve čtvrtém ročníku v předmětu  Péče o kouzelné tvory. Před třídou schoval zlato do země  před jeho boudou. Poté  spároval každého studenta s Hrabákem a všem slíbil cenu ve výši kolik toho našli. Ron Weasley požádal Rubeuse Hagrida, aby si mohl koupit tohoto Hrabáka jako domácího mazlíčka, a s vědomím, Hagrid řekl, že jeho maminka by určitě nebyla ráda, protože by zničil jejich dům, ale to nebylo definitivní "ne". To znamená, že existuje velká šance, že kouzelníci si mohou koupit Hrabáky. Ronův Hrabák našel největší zlato, a tak mu Hagrid za odměnu dal extrémně velkou čokoládu. 

(Studenti ve Škole čar a kouzel v Bradavicích se můžou o Hrabákovi dozvědět více ve volitelném předmětu ve třetím ročníku.)

Komentáře

Okomentovat

Oblíbené příspěvky