Teorie fanoušků Harryho Pottera

1. Ariana Brumbálová je obscurial

   Teorie, že Ariana Brumbálová je obscurial je zastřešující. Jako dítě byla napadena mudlovskými chlapci, kteří ji viděli kouzlit. Když byla napadena, přinutili Arianu, aby potlačila svou magii a odmítala už kouzlit.Nyní, po tom, co jsme se naučili z Fantastických zvířat a kde je najít, potlačují ty magické schopnosti, mohou tvořit něco, co se nazývá obscurus. Zjevení magie, která je potlačena, může být znepříjemněna a může způsobit hromadné ničení.
O stejné teorii se však mohlo povída i o Hagridovi. Když byl vyloučen z Bradavic nemohl opravdu kouzlit, ale stejně pokračoval. Kdyby tomu tak nebylo, Hagrid (a dokonce i Newt, který byl také vyhoštěn) mohl potlačit svou magickou povahu a také tvoit obscuse. Ať už to je nebo není pravda nedozvíme se jestli je opravdu Ariana obscurus.


2. Brumbál vytvořil viteál
  
  Tato teorie je dobře promyšlená a upřímně řečeno skvělá. Vytvoření viteálu je nebezpečná a zlá věc, o které mnoho lidí neví. Ve skutečnosti je prakticky nemožné zkoumat, jak vytvořit viteál. 
Takže tohle bere otázku, kdo to řekl Tomu Raddlovi? Pokud jde o vytvoření viteálu, musel být někdo zavražděn, aby se rozdělila jejich duše. Zabíjení doslova roztrhává duši na kusy.
Mnoho lidí říká, že Brumbál, aby si zajistil, že se může kdykoliv vrátit, kdyby to někdy bylo třeba. Možná musel někoho zabít, aby přežil, nebo byl náhodou výsledkem smrti někoho jiného. Ať je jakákoli příčina, mnozí si myslí, že Albus Brumbál použil svou rozštěpenou duši ve svůj prospěch a vytvořil viteál jako bezpečnostní opatření.
To znamená, že Harry ho musí najít a vrátit ho zpátky.

 3. Věštba profesorky Trelawneyové 

  Trelawneyová vyveštila, že jeden z nich umře v ruce druhého. Bylo to Trelawneyno proroctví, které přinutilo Bellatrix k mučení Longbottomů a Voldemortovi, aby zabil Potterovi. Dalo nám to příběh Harryho Pottera.
Ale teď je otázka, bude Harry žít navždy, když je Voldemort mrtvý? Budeme hovořit později o všech teoriích o Harryho nesmrtelnosti, ale v tom proroctví je část, která uvádí, že musí zemřít v rukou druhého.
Takže pokud je Voldemort mrtvý, kdo má zabít Harryho? Zatímco to mohlo jednoduše znamenat, že k tomu, aby někdo vládl vítězně, jen oni mohli porazit druhého (v tomto případě). Ale fanoušci si myslí, že možná to znamenalo, že Voldemort nebo Harry bude moct žít navždy jeden bez toho druhého.

Pro Harryho by to byl nejhorší možný osud. Sledoval by jeho kamarády a rodinu umírat. Chlapec su už prožil dost. To chudé dítě si zaslouží vidět znovu svou rodinu.

4. Brumbál je Smrt

  Příběh tří bratří je příběh, o kterém mnoho Potterových fanoušků ví. Jedná se o vytvoření symbolu Relikvije smrti a mnoho fanoušků tento symbol používá v osobním životě.  Ale příběh bratří Peverellových se shoduje s příběhem Harryho, Voldemorta a Snapea.

Voldemort je první bratr. Opilý o moc a chtěl být nejsilnější čaroděj, který kdy žil. Snape je jasný druhý bratr. Touží být znovu se svou láskou a bude dělat cokoliv, aby se cítil, jako by s ní byl ještě jednou. A pak je Harry. On je poslední bratr, který se skrývá od smrti, dokud ho nezvedne jako starého přítele.

A teď, co Brumbál? No, je samotná Smrt. Brumbál stojí za smrtí obou. Snapea i Voldemorta a setkal se s Harrym na nástupišti Kings Cross, když se setkal s jeho koncem. Teorie byla dokonce schválena sama J.K. Rowlingovou!  Ať je to cokoli, je to velmi zajímavý koncept. 





5. Dursleyovi byli na Harryho zlí, protože byl viteál

  V Harrym Potterovi a Relikvijích smrti jsme se naučili, že viteály mají negativní účinky. Takže jedna teorie fanoušků je, že Dursleyovi nenávidí Harryho, protože je jedním z Voldemortových viteálů. Zatímco tato teorie je v pohodě a vysvětluje, proč jsou tak strašnými lidmi, nemusí to nutně fungovat. 

Kdyby tomu tak bylo, všichni v životě Harryho by reagovali tímto způsobem. Kdyby Ron byl tak náramně ovlivněn náhrdelníkem, nechtěl by reagovat na to jak to Dursleyovi mohli udělat Harrymu? Zatímco to ospravedlňuje tetu Petunii a strýčka Vernona, teorie nemá moc smysl.


Pokud by se s Harrym zacházelo takhle, kdyby se s ním setkali všichni, nenáviděli ho, možná by to bylo věrohodné. Bohužel má Harry celou skupinu přátel ve škole a lidi, kteří chtějí být kolem něj. Milují Harryho a udělají pro něj všechno.
Takže i když je to teorie, měla by mít velký smysl, ale také přináší dobrý bod: Dursleyové byli jen hrozní lidé. Ano, Harry měl v sobě někde uvnitř Voldemortovu duši.

6. Trelawneyová není zbytečná
  
   Všechno, co dělá, se zdá být špatné, ale ve skutečnosti má vždy pravdu. Když je Harry ve třídě Věštění, říká, že jeho narozeniny jsou uprostřed zimy. Každý se domnívá, že je to další nesprávná předpověď, ale jak jsme se dozvěděli v Harrym Potterovi a Relikvijích smrti, že měl v sobě část Voldemortovy duše. 
Voldemortovy narozeniny, pokud nevíte, jsou 31. prosince. Takže zatímco všichni si mysleli, že Trelawneyová je falešná, znovu dokazuje, že její předpovědi jsou docela na místě. Například se podívejte na její předpověď v Harrym Potterovi a Fénixově řádu. 

   ,,Ten, kdo má sílu porazit Temného Pána, se narodil těm, kteří mu třikrát vzdorovali, narodí se v červenci ... a Temný Pán ho označuje za svého nepřítele, ale bude mít moc, Temný Pán to neví ... a buď musí zemřít v ruce druhého, aniž by mohl žít, zatímco druhý přežije ... ten, kdo má sílu porazit Temného Pána, se narodí v červenci .... "

 ,,Příchod toho v  jehož moci je porazit pána zla se blíží. Pán zla ho poznamená jako sobě rovného a on však bude mít moc jakou pán zla nezná. Neboť ani jeden nemůže žít, jestliže druhý zůstane živ."



 
7. Proč Neville Longbottom získal body pro Nebelvír? 

 Když Brumbál dává Nevillovi body na konci Harryho Pottera a Kamene mudrců,  je to skoro jako by to dělal jen proto, aby Nebelvír vyhrál školní pohár. Ale jak jsme se dozvěděli v Harry Potterovi a Relikvijích smrti, Brumbál se také musel postavit příteli a ví, jak těžké to je.

Brumbál se postavil proti jeho kamarádovi Gellertui Grindelwaldovi v souboji. Musel bojovat proti svému příteli a dělat to, co bylo správné, a strčit své vlastní pocity stranou. Stejně jako Neville udělal, když Harry, Ron a Hermiona chtěli opět opustit v noci Nebelvírskou společenskou místnost.


Když vidíme tuto teorii, je zřejmé, že jeho odměna jde hlouběji, než jen chtít, aby Nebelvír vyhrál školní pohár.A dělá to originální konečnou práci. Kde na začátku byli mnozí rozrušeni, že Brumbál vzal výhru Zmijozelu, ale vážil si lidí, o kterých opravdu věděl, že si to zaslouží. A teď, když jsme viděli toto vysvětlení,  Neville si opravdu zasloužil těch deset bodů a víc. 





 
  
 
 
 

 

Komentáře

  1. O Arianě si to myslím také, v podstatě to bylo ve FZ naznačeno.
    O Brumbávi si nemyslím, že vytvořil viteál, i když určitě někoho během života zabil.
    Ó čtvrté teorii jem nevěděla, ale přikláním se jí, něco ha tom bude.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky