Mrzimor

Vítej v Mrzimoru!!
Jsem prefekt Gabriel Truman a s potěšením tě vítám v Mrzimorské koleji. Ve znaku máme jezevce, zvíře, které lidé často podceňují, protože je klidné a tiché, pokud na ně nikdo neútočí. Jakmile je však vyprovokováno, dokáže bojovat s tvory mnohem většími, než je samo, například s vlky. Naše erbovní barvy jsou žlutá a černá a společenskou místnost máme v prvním podzemním patře, v téže chodbě jako kuchyně.


Je tu několik věcí, které bys měl o mrzimorské koleji vědět. V první řadě se pojďme vypořádat s věčným mýtem, jenž o ní koluje, a to sice, že Mrzimorští jsou ze všech nejméně chytří. CHYBA. Mrzimor je zcela jistě tou nejméně vychloubačnou kolejí, ale vzešlo z ní stejné množství skvělých čarodějek a kouzelníků, jako z kterékoli jiné. Chceš důkaz? Najdi si něco o Groganu Stumpovi, jednom z nejproslulejších ministrů kouzel všech dob. Byl z Mrzimoru – stejně jako úspěšní ministři Artemesia Lufkinová a Dugald McPhail. Nezapomínejme na Mloka Scamandera, světově uznávaného odborníka na kouzelné tvory, Bridget Wenlockovou, slavnou expertku na věštění z čísel ze třináctého století, která jako první odhalila magické vlastnosti čísla sedm, a Hengista Zálesáka, který založil čistě kouzelnickou vesnici Prasinky, která leží blízko bradavické školy. Ti všichni byli Mrzimorští.




Mrzimor (v originále Hufflepuff) byl založen Helgou z Mrzimoru. Kolejním duchem je Tlustý mnich. Ředitelkou koleje je profesorka Pomona Prýtová, která je zároveň profesorkou bylinkářství. Mrzimor se jmenuje podle své zakladatelky Helgy z Mrzimoru, která bývala jednou z největších čarodějek. Co se týče dědiců, není znám žádný, který by žil v době, kdy se odehrává příběh.
 V šesté knize je ovšem zmíněna Hepziba Smithová, coby dědička, kterou zabil lord Voldemort, aby se zmocnil poháru, který patřil Helze z Mrzimoru, a udělal z něj viteál.

Komentáře

  1. Mrzimor! Dlouho jsem si svojí kolejí nebyla jistá jednou to byl Havraspár jednou Mrzimor asi dvakrát dokonce i Zmijozel. Teď jsem ráda že jsem našla test, který mě přiřadil do nějaké koleje a konečně jsem našla test, kterému věřím 😊

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky