Obraceč času

Obraceč času je zařízení sloužící k cestování v čase. Jsou to speciální hodinky, které připomínají přesýpací hodiny v podobě náhrdelníku. 

Nemají ale úplně jasnou podobu. Vždycky se nějak týkají hodin, ale jejich velikost i zpracování může být odlišné. Nejznámější obraceč vlastnila určitou dobu Hermiona a ten byl v podobě přívěšku s přesýpacími hodinami. Byl ale dále speciálně upraven k tomu, aby se s ním mohlo otáčet - každá otočka představovala množství hodin, o které se uživatel v čase vrátí. Jakmile se poté vrátil do výchozího bodu, cesta skončila a on se srovnal s původní časovou linií.

V srpnu 2020 vytvořil Theodore Nott, když pracoval pro Luciuse Malfoye, kopii obraceče času, pravděpodobně v naději, že zachrání Voldemorta před jeho osudem. Obraceč času, ale nefungoval. Nakonec vytvořil  vylepšený model, který umožnil cestujícímu zůstat v minulosti tak dlouho, jak chtěl.  Zatímco Malfoy vlastnil zdokonalený model, který nakonec byl předán jeho synovi, Nott měl první kopii. I když oba vlastnili něco, co mohlo být použito k záchraně Voldemorta, ani jeden z nich se nepokusil. 



  
V srpnu roku 2020 Harry Potter získal v domě Theodora Notta dříve neznámý obraceč času. Nebyl to jen jednoduchý obraceč času, ale opravdu dobrý.

Ačkoli byl ukryt v kanceláři Hermiony Grangerové, později ji ukradl Albus Potter a Scorpius Malfoy, který ho chtěli použít, aby zachránil Cedrica Diggorya a vrátil ho otci. Vytvořili katastrofální posloupnost událostí a alternativních skutečností a zjistili, že mohou zůstat v minulosti jen pět minut. 

Obraceč času je nestabilní a závažné porušení zákonů času vede k katastrofickým událostem. K možným scénářům patří kouzelník nebo kouzelnice, která omylem zabije své minulé nebo budoucí já, nebo změnou životní dráhy tak drastickým způsobem, že to může vést k časovým anomáliím, jako je narození.
 Ministerstvo kouzel se proto snaží získat nejpřísnější záruky, pokud dovoluje použití Obraceče času: držení Obraceče času je zajištěno doslova stovkami zákonů a jsou zavedeny nejpřísnější zákony a tresty, které zabraňují jejich zneužití. 
Podle zákona profesora Croakera je nejdelší doba, ve které se můžete vrátit bez poškození sebe nebo samotného času, přibližně pět hodin. 


Komentáře

  1. Jak ho použila Hermiona, to bylo šikovné, ale s minulostí bych se neodvážila ani trochu manipulovat, spíše s těmi nedůležitými maličkostmi. Velmi hezký článek.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky