Vodní lidé

Vodní lidé jsou známí rovněž jako jezerní lidé, sirény či panny. Jsou rozšířeni po celém světě, přestože vzhledem se mezi sebou liší skoro stejně jako lidské rasy. Ve svých mravech a obyčejích zůstávají zahaleni stejným tajemstvím jako kentauři, přestože kouzelníci, kteří se naučili jazykem vodního lidu, mluví o vysoce organizovaných společenstvích, jejichž velikost se různí v závislosti na okolním prostředí, přičemž některá z nich síldí v důmyslně stavěných obydlích. Stejně jako kentauři odmítli vodní lidé statut ,,osob" a na vlastní žádost jsou klasifikováni jako ,,zvířata". 



Nejstarší v dějinách zaznamenaní vodní lidé byli známi jako sirény (v Řecku) a v teplejších vodách se vyskytují překrásné mořské panny, které jsou tak často líčeny a zobrazovány v mudlovské literatuře a výtvarném umění. Skotské a irské mořské panny nejsou tak krásné, vyznačují se však stejnou láskou k hudbě, která je společná všem vodním lidem. 




 - Někdy v roce 1800 se čarodějnice Mirabella Plunkett zamilovala do vodního muže žijícího v Loch Lomond. Když její rodina neschválila jejich manželství, proměnila se v mořskou pannu a zmizela. 

Komentáře

  1. Hezký článek, popravdě, mě osobně ti Vodní lidé trochu děsí.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky