Zmijozel

Vítej ve Zmijozelu!!
Gratuluji! Jsem prefektka Gemma Farleyová a jsem velice potěšena, že tě mohu přivítat ve ZMIJOZELSKÉ KOLEJI! Ve znaku máme hada, nejmoudřejší ze všech zvířat, naše barvy jsou smaragdově zelená a stříbrná a naše společenská místnost se rozléhá za skrytým vstupem dole v podzemí. 



Nejprve pojďme vyvrátit několik nesmyslných báchorek. Už jsi určitě zaslechla fámy o Zmijozelské koleji – jakože všichni praktikujeme černou magii, a že s tebou budeme mluvit jedině, pokud byl tvůj pradědeček hodně slavný kouzelník a podobné nesmysly. No, nemůžeš věřit všemu, co uslyšíš od konkurenčních kolejí. Nepopírám, že máme na černokněžnících svůj podíl, ale to mají ostatně všechny koleje – jen to neradi uznávají. A ano, již tradičně jsme měli tendenci přijímat studenty, kteří pocházeli z dlouhé řady čarodějek a kouzelníků, ale v dnešní době můžeš ve Zmijozelské koleji najít spoustu lidí, kteří mají alespoň jednoho mudlovského rodiče. 
Je tu i jeden málo známý fakt, o kterém se ostatní koleje moc nezmiňují: Merlin chodil do Zmijozelu! Ano, TEN Merlin, nejslavnější kouzelník všech dob! Naučil se vše, co věděl, v této koleji! Chceš následovat Merlina v jeho šlépějích?

Rovněž si získáváme respekt od našich spolužáků. Ano, trocha toho respektu může být podbarvena strachem kvůli naší špatné pověsti, ale víš ty co? Může to být i zábava, mít pověst člověka na špatné straně. Vypusť několik narážek, že máš přístup k celé knihovně kleteb a uvidíš, jestli se ti někdo pokusí štípnout penál.
Ale my nejsme špatní lidé, jsme jako náš symbol, had: elegantní, silní a často nepochopení.
Například my Zmijozelští se o sebe navzájem staráme – což je mnohem víc, než se dá říct třeba o Havraspárských. Kromě toho, že je to největší parta šprtů, kterou jsi kdy viděla, jsou známí také tím, že se derou jeden přes druhého, jen aby dostaly lepší známky, zatímco my Zmijozelští jsme bratři. Bradavické chodby mohou neopatrným přichystat mnohá překvapení a je fajn mít po svém boku nějakého Hada, když se pohybuješ po škole. Co se nás týče, jednou si se stala Hadem a jsi jedna z nás – jsi jedna z elity!


 Zmijozel (v originále Slytherin) byl založen Salazarem Zmijozelem. Salazar chtěl, aby se žáci vybírali jen z čistokrevných kouzelnických rodin, což vedlo k rozkolu mezi ním a ostatními třemi zakladateli. Nakonec Bradavice opustil, zanechal však po sobě památku v podobě Tajemné komnaty, kterou střežil Bazilišek a kterou směl v budoucnu otevřít jen jeho dědic.  

Kolejním duchem naší koleje je Krvavý baron.  Ředitelem zmijozelské koleje byl v letech 1981–1997 Severus Snape, po něm převzal ředitelské místo Horácio Křiklan, který byl ředitelem koleje již jednou, než odešel v roce 1981 na odpočinek.



Komentáře

  1. Nevím proč ale tento článek mě v mnoha věcech uklidnil...jelikož mám několik přátel kteří milují Harry Pottera, ale dá se říct že skoro všichni jsou v Nebelvíru...tak nesnáší Zmijozel...ať už se jim snažím vysvětlit sebe víc že ve Zmijozelu nejsou špatní lidé...nevěří mi...jelikož ve filmech přece Zmijozelští zlý byli...ani neznají pravdu...takže jsem se teď opravě ujistila že jsem měla pravdu❤

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky